Elke reden voor een feest is genoeg.

We hebben ons zelf voorgenomen om in het weekend altijd iets tof te doen zoals uitstapjes en dingen gaan bezoeken, maar als je mij kent weet je wel dat ik veel te graag in mijn sweatpants in de zetel lig met een zak chips en een serie bekijk (wat je natuurlijk ook perfect in België kan doen). Ik ben dus echt wel benieuwd of we deze belofte zullen kunnen volhouden. Er wachten immers veel chips zakken op mij in mijn kast die ik heb laten mee nemen vanuit België. Gelukkig wist ik dat Frankrijk geen goeie chips heeft. (Wat btw een schande is!)

Even ter info een lijst van dingen die Frankrijk niet heeft:

  • Paprika chips
  • Spa lemon cactus
  • Appelmoes
  • Werkende verkeerslichten ->  jep, je mag gokken wanneer je over mag steken…
  • Een werkende google maps
  • Normale boter voor te koken
  • Mensen die je persoonlijke ruimte respecteren

Jammer genoeg liep het al mis de vrijdag toen we al alle twee (Kim en ik) te moe waren van onze 2 dagen stage om uit te gaan. Gelukkig hadden we wel nog genoeg energie om plannen te maken voor het weekend. We beslisten uiteindelijk om naar het aquarium gaan.

Zaterdag had Kim net genoeg energie om tegen ongeveer 12 uur uit haar kamer te komen om te vertrekken. Toen we op de tram kwamen werd dit plan al snel uit de deur gesmeten toen we rare outfits zagen. Hun volgen was het dus maar. Uiteindelijk bleek het dat het Braziliaans carnaval was. (Blijkbaar is deze reden genoeg voor een groot feest).

IMG_1915

Efkes een selfie trekken met hun en hopen dat het niet door ebben.

Na het bekijken van de soms wel heel rare outfits, zetten we onze tocht door naar het aquarium.  In het filmpje kan je eens genieten van deze prachtige beelden die we gezien hebben.

Omdat het eigenlijk wel tijd was voor een vieruurtje gingen we toch eerst iets gaan eten in de 90’s bar.  Daar bestelden we de pla: “the fabulous”, wat aan de ene kant echt een heel goed, maar aan de andere kant een heel slecht idee was.  Toen we aan de helft van de gigantische maaltijd zaten waren we beide te vol om recht te staan, laat staan nog eens rond te lopen in het aquarium…

“The fabulous” is dus een gigantische schaal met brownies,slagroom, american cookies, vanille-, chocolade- en aardbeienijs op een laag vanille pudding.

We moesten wel nog iets doen op die avond dus besloten we naar de IMAX te gaan, jammer genoeg was er maar 1 Engelstalige film en die was La La Land. Als iemand die romantische films en musicals haat wist ik dat ik dus ging afzien. Één positief ding was da Kim tenminste het eerste uur ook heeft afgezien.

IMG_1957.JPG

Erna zijn we natuurlijk weer naar hetzelfde restaurant geweest want het eten zag er te goed om niet uit te proberen.

De zondag zijn we uiteindelijk toch nog in het aquarium geraakt, om alleen daar veel te enthousiast rond te lopen (sorry Kim).  Wie geïnteresseerd is in een sessie van een uur over alle vissen, roggen… die daar zijn moet het maar eens zeggen. Ik toon je met plezier de 10 000 foto’s. Voor alle andere hier heb ik al een paar fotootjes.

Oohh ja,we doen mee aan de cliché foto’s

Erachter verveelden we ons en zijn we  maar doelloos gaan rondtjsolen. Gelukkig, zijn er genoeg kleine straatjes en gezellige hipster café’s met zelf gemaakt eten.

Ze lachen zelf met het feit dat ze allemaal hipsters zijn.

Het doelloos rond wandelen heeft ons wel een paar dingen aangeleerd:

Natuurlijk is er ook genoeg animatie voor wanneer je moe bent van al dat wandelen.

De werkdagen:

We hebben nog altijd onze badge niet dus zijn er een paar kleine dingen die daarom wat moeizamer verlopen. Zoals deuren open doen, het is altijd heel tof om te lopen achter iemand als je ze ziet naar binnen gaan, maar tot nu toe hebben we nog niet echt lang voor een gesloten deur moeten staan. (Dat zijn skills om trots op te zijn)

We kunnen nog altijd niet in de cafetaria gaan eten, in het begin van de stage hadden we een oplossing en dat was gaan eten in een restaurantje dicht bij, maar tegen woensdag waren we al al het eten daar beu. Dus zijn we nu gedwongen om boterhammen mee te doen en ‘s middags te gaan vechten om een bankje om op te zitten. Het zieligste is wel dat de boterhammen beter smaken dan de gekochte maaltijden. Blijkbaar is voor gemaakt eten niet echt lekker in Frankrijk.

Eén voordeel is dat we nu die  weten waar we heel grote zelf gemaakte pizza’s kunnen krijgen voor 8 uur. Want blijkbaar is er voor dit uur niks open om te eten?!!

IMG_2189.JPG

De vrijdag wouden we dan ook het vieren door kip aan spit te gaan halen, ons eetlust was echter beetje verpest toen we ontdekten dat ze hier de poten er aanlaten??!!

Sophie

Plaats een reactie